auto aanhanger

Auto (rijbewijs B)

Theorie- examen auto

Je rijbewijs halen is een mijlpaal in je leven. Met het roze pasje op zak kun je gaan of staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van anderen of het openbaar vervoer. De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Theorie

Voordat je praktijk examen mag doen, doe je theorie examen bij het CBR. Dit mag vanaf 16 jaar.
Op je theorie examen laat je zien dat je gevaar herkent,  de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt.

Via de rijschool kun je een inlogcode aankopen. Hiermee kun je online je theorie oefenen en proefexamens maken.

Ook kun je via ons de benodigde boeken bestellen.

Praktijk

Het praktijkgedeelte bestaat uit praktijklessen en wordt afgesloten met het praktijkexamen. In overleg met de instructeur bepaal je wanneer het rijexamen zal plaatsvinden. Het examen wordt afgenomen in en rond Terneuzen.

Wanneer je dat graag wil bestaat de mogelijkheid om door de Westerscheldetunnel te rijden en autosnelweg te oefenen.

Ook is er de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Deze toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Ook kun je met deze toets vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres behalen, zodat je deze op het eerstvolgende examen niet meer hoeft uit te voeren. Onderzoek van de SWOV heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.
Ook bestaat er de mogelijkheid om een faalangst examen aan te vragen.

Auto met aanhanger (rijbewijs BE)

Op stap met je paard, op vakantie met de caravan of aanhanger? Met rijbewijs B mag je een aanhangwagen vervoeren met een maximumgewicht tot 750 kg. Wil je rijden met een zwaardere aanhanger, dan dien je in het bezit te zijn van een BE rijbewijs.

Met onze dagopleiding haal je in 1 dag het BE rijbewijs. We starten de dag om 8.00 uur en sluiten deze af met een examen om 14.00 uur. Wij zorgen voor koffie/thee en lunch! Bedrijven kunnen contact opnemen voor een passende offerte.

trekhaak aanhanger